Zasady przydziału miejsc praktyk zawodowych

1. Kierownik szkolenia praktycznego najpóźniej miesiąc przed terminem rozpoczęcia praktyki przekazuje wychowawcy klasy listę zakładów pracy wraz z przydzieloną dla danej klasy liczbą miejsc.
2. O przydzieleniu ucznia do konkretnego zakładu decyduje wychowawca klasy.
3. Wychowawca przydziela zakłady poszczególnym uczniom kierując się:

• oceną zachowania ucznia za ostatni semestr
• frekwencją ucznia na zajęciach szkolnych
• zaangażowaniem ucznia w życie zawodowe szkoły
• średnią ocen z przedmiotów zawodowych
• średnią ocen

4. W każdej klasie uczeń odbywa praktykę w innym zakładzie pracy
5. Wybór uczniów na praktyki wyjazdowe odbywa się wg. odrębnego regulaminu

Wyprawka pierwszoklasisty dla wszystkich zawodów na technologię gastronomiczną i zajęcia praktyczne.

Strój:
Dziewczęta: biały fartuch płócienny i zapaska lub biała bluza, spodnie i zapaska, czapka kucharska tzw. "budyniówka”, obuwie białe kucharskie z paskiem na piętę (inne np. klapki, halówki, adidasy, sandały - zabronione).
„Woreczek czystości”:
3 ścierki lniane lub bawełniane wyprane przed pierwszym użyciem i po każdym następnym użyciu, 1 zmywak ostry, 1 zmywak miękki, 2 rękawice ochronne tzw. łapki, serwetka konsumencka biała o wym. 40X40 cm lub 50X50 cm.

Wykaz hoteli i restauracji, w których nasza młodzież odbywa praktyki zawodowe:

Miejsca praktyk zawodowych 2017/2018

Hotele
Sheraton ***** ul. PowiśleRadisson Blu ***** ul. Straszewskiego
Park Inn **** ul. Monte Cassino
Logos *** ul. Szujskiego
MatropolitanBoutique Hotel **** ul. Berka Joselewicza
Swing **** ul. Dobrego Pasterza
Best Western Premier **** ul. OpolskaSantorini *** ul. BulwarowaWawel *** ul. Poselska 22
Holiday Inn ***** ul. Wielopole 4
Europejski *** ul. Lubicz
Puro **** ul. Ogrodowa 10Copernicus ***** ul. Kanonicza
 
Biura Podróży
Krakowska Izba Turystyki ul. Św. Anny 9
Małopolska Organizacja Turystyczna, Rynek Kleparski
Kraktours ul. Kościuszki 21
Skarpa ul. Dietla 50
Supertramp ul. Karmelicka
Prymus Linguist ul. Lipska 634
Travel Incoming Tour  ul. Wielopole 16/6B.
P. Galeon, os. Górali
 
Restauracje
Hawełka (Miód i Wino)
Nota Resto, ul. św. Krzyża
Marmolada, ul. Grodzka
 
Stołówki
Kuchnia Mistrzów
Krakus
 
Międzynarody wymiar kształcenia i szkolenia zawodowego
Presov - Słowacja
Norymberga - Niemcy
Nancy - Francja
Saint Michel Mont Mercure - Francja
Staż zawodowy w Norymberdze
Roczny staż w Innsbrucku