termin klasa nazwa zawodu program
15.01 - 09.02.2018 IIa Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404
Kuchnia-10dni
Sala konsumecka-10dni

 05.03 - 05.04.2018

dni wolne 29.03 - 03.04

IIb Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404
Kuchnia-10 dni
Sala konsumencka-10 dni

 09.04 - 11.05.2018

dni wolne 30.04 - 04.05

IIc Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404
Kuchnia -10 dni
Sala konsumencka-10 dni
IIj Kelner 513101
Kuchnia-5dni
Sala konsumencka-15 dni

 09.04 - 11.05.2018

dni wolne 30.04 - 04.05

IIh Technik hotelarstwa 422402
Recepcja-10 dni
Rezerwacja-10 dni
IIt Technik obsługi turystycznej 422103 Biuro turystyczne 20 dni
 
Zajęcia praktyczne w zakładzie w roku szkolnym 2016/2017
Klasa IId – wtorki po 6 godzin, ½ klasy (po półroczu zmiana grup)
Klasa IIId – poniedziałki po 6 godzin 1/3 klasy

 

Zasady przydziału miejsc praktyk zawodowych

1. Kierownik szkolenia praktycznego najpóźniej miesiąc przed terminem rozpoczęcia praktyki przekazuje wychowawcy klasy listę zakładów pracy wraz z przydzieloną dla danej klasy liczbą miejsc.
2. O przydzieleniu ucznia do konkretnego zakładu decyduje wychowawca klasy.

3. Wychowawca przydziela zakłady poszczególnym uczniom kierując się:
  • oceną zachowania ucznia za ostatni semestr,
  • frekwencją ucznia na zajęciach szkolnych,
  • zaangażowaniem ucznia w życie zawodowe szkoły,
  • średnią ocen z przedmiotów zawodowych,
  • średnią ocen.

4. W każdej klasie uczeń odbywa praktykę w innym zakładzie pracy
5. Wybór uczniów na praktyki wyjazdowe odbywa się wg. odrębnego regulaminu

Wyprawka pierwszoklasisty dla wszystkich zawodów na technologię gastronomiczną i zajęcia praktyczne.

Strój:
Dziewczęta: biały fartuch płócienny i zapaska lub biała bluza, spodnie i zapaska, czapka kucharska tzw. "budyniówka”, obuwie białe kucharskie z paskiem na piętę (inne np. klapki, halówki, adidasy, sandały - zabronione).
„Woreczek czystości”:
3 ścierki lniane lub bawełniane wyprane przed pierwszym użyciem i po każdym następnym użyciu, 1 zmywak ostry, 1 zmywak miękki, 2 rękawice ochronne tzw. łapki, serwetka konsumencka biała o wym. 40X40 cm lub 50X50 cm.

 Miejsca praktyk zawodowych 2017/2018

Hotele
Sheraton ***** ul. Powiśle
Radisson Blu ***** ul. Straszewskiego
Park Inn **** ul. Monte Cassino
Logos *** ul. Szujskiego
MatropolitanBoutique Hotel **** ul. Berka Joselewicza
Swing **** ul. Dobrego Pasterza
Best Western Premier **** ul. Opolska
Santorini *** ul. Bulwarowa
Wawel *** ul. Poselska 22
Holiday Inn ***** ul. Wielopole 4
Europejski *** ul. Lubicz
Puro **** ul. Ogrodowa 10
Copernicus ***** ul. Kanonicza
 
Biura Podróży
Krakowska Izba Turystyki ul. Św. Anny 9
Małopolska Organizacja Turystyczna, Rynek Kleparski
Kraktours ul. Kościuszki 21
Skarpa ul. Dietla 50
Supertramp ul. Karmelicka
Prymus Linguist ul. Lipska 634
Travel Incoming Tour  ul. Wielopole 16/6B.
P. Galeon, os. Górali
 
Restauracje
Hawełka (Miód i Wino)
Nota Resto, ul. św. Krzyża
Marmolada, ul. Grodzka
 
Stołówki
Kuchnia Mistrzów
Krakus
 
Międzynarody wymiar kształcenia i szkolenia zawodowego
Presov – Słowacja
Norymberga – Niemcy
Nancy – Francja
Saint Michel Mont Mercure - Francja
Staż zawodowy w Norymberdze
Roczny staż w Innsbrucku