page88Sukcesem absolwenta naszej szkoły, Mateusza Guzika,  zakończyła się  X jubileuszowa edycja konkursu na Króla Gęsiny 2018/19 odbywającego się w ramach akcji Gęsina na św. Marcina.  W tym roku do konkursu przystąpiło ponad sto restauracji z całej Polski. Mateusz Guzik szef kuchni restauracji Enoteka Pergamin przedstawił Gęsią pierś z wędzoną solą i palonym sianem (zwycięska potrawa), pączek z podrobami i pudrem z tłuszczu gęsiego, galaretkę z gęsiego demi glace i ciastko z owsa z żurawiną.

Pierwsze kroki w zmaganiach konkursowych Mateusz stawiał u nas wygrywając VI edycję Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych ,,Kulinaria przyszłości”.

Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!!!

» Zapraszamy do galerii zdjęć

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok