5.04.2019 - II miejsce w Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym Smak Gościnności 2019

szkola goscinnosci2019Dnia 5.04.2019r. w Małopolskiej Szkole Gościnności w Myślenicach odbyła się V edycja Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego "Smak Gościnności 2019". Tematem przewodnim konkursu była śliwka suska sechlońska. Celem konkursu jest promowanie lokalnych produktów a takim właśnie jest śliwka posiadająca znak jakości Chronione Oznaczenie Geograficzne. Uczestnicy w czasie 150 minut przygotowali zakąskę i danie główne ze śliwką sechlońską w każdej z potraw. Następnie gotowe dania prezentowali jury degustacyjnemu.

Czytaj więcej: 5.04.2019 - II miejsce w Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym Smak Gościnności 2019

14.03.2019 - III Ogólnopolski Konkurs Kulinarny ,,Black Box" w Elblągu.

00000Nasza szkołę reprezentowali: Paweł Kabat i Szymon Wylęgły z klasy IV b. Uczniowie mieli za zadanie w ciągu 90 minut wykonać trzy dania zasadnicze z surowców wylosowanych z czarnej skrzynki.

Czytaj więcej: 14.03.2019 - III Ogólnopolski Konkurs Kulinarny ,,Black Box" w Elblągu.

Sukces Mikołaja Pelca z klasy IVa w konkursie Calvados Nouwelle Vogue 2019

mikolaj2019Polskie eliminacje do konkursu Calvados Nouwelle Vogue w restauracji „Stara zajezdnia”. Reprezentant naszej szkoły Mikołaj Pelc z klasy IVa przygotował świetny napój łącząc calvados z likierem z rabarbaru i naparem herbacianym z nutką kwiatów białego bzu.

Czytaj więcej: Sukces Mikołaja Pelca z klasy IVa w konkursie Calvados Nouwelle Vogue 2019

11.01.2019 - PATRYCJA CIEŚLA z klasy IV B zakwalifikowała się do etapu okręgowego OLIMPIADY WIEDZY EKONOMICZNEJ, który został przeprowadzony na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie!

olimpiada2Etap Okręgowy Olimpiady Wiedzy Ekonomicznej odbył się dzisiaj 11.01.2019. Patrycja Cieśla przechodząc do etapu okręgowego znalazła się w gronie 56 uczniów z całej Małopolski i jest jedyną uczennicą w tym gronie z technikum gastronomicznego z Małopolski. Poziom Olimpiady był jak zwykle wysoki, a pytania i zadania ekonomiczne zdecydowanie wykraczają poza wiedzę szkoły średniej.

Czytaj więcej: 11.01.2019 - PATRYCJA CIEŚLA z klasy IV B zakwalifikowała się do etapu okręgowego OLIMPIADY WIEDZY...

13.12.2018 - SREBRNY medal dla Karoliny Janik i BRĄZOWY medal dla Jakuba Heriana w Międzynarodowym Konkursie Cukierniczym,,Sweet Cup 2018" w Presovie na Słowacji!

konkurs2018n13 grudnia w SOŠ Gastronomie a Služieb w Presovie odbył się Międzynarodowy Konkurs Cukierniczy ,,Sweet Cup 2018". W kategorii deser uczeń Jakub Herian zdobył brązowy medal, a w kategorii cukiernik uczennica Karolina Janik zdobyła srebrny medal oraz puchar Dyrektora Szkoły. Uczniów do konkursu przygotowali pani Wanda Fundament i pan Tomasz Dera.

Czytaj więcej: 13.12.2018 - SREBRNY medal dla Karoliny Janik i BRĄZOWY medal dla Jakuba Heriana w Międzynarodowym...
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok