Wyróżnienie Mateusza Kiermasza z klasy III A w III Beskidzkim Konkursie Młodych Kucharzy

III_b_konkurs_mlodych29.11.2011 w Cieszynie odbył się III Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy, w którym uczestniczyło 16 reprezentacji Szkół Gastronomicznych. Zadanie konkursowe polegało na wykonaniu dania zasadniczego z wykorzystaniem ryb lub owoców morza. Reprezentant naszej Szkoły Mateusz Kiermasz z klasy III A sporządził wędzonego pstrąga podanego w dymie tlącej szyszki w towarzystwie kniszki , śliwkowego i lazurowego sosu.
Jury doceniło jego umiejętności przyznając wyróżnienie za technikę pracy.

 Ucznia przygotowała p. Dorota Janus.

Gratulujemy Mateuszowi i życzymy kolejnych sukcesów!

arrowZobacz zdjęcia ze strony www.ox.pl 

 

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok