I miejsce Tomasza Mierzwy w konkursie „Smak Pienińskiego Pstrąga”

konkurs_pstragW niedzielę 9. września w pięknej scenerii przełomu Dunajca odbyła się II edycja konkursu gastronomicznego „Smak Pienińskiego Pstrąga” organizowanego przez Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Celem konkursu była promocja regionu oraz pogłębienie wiedzy i sztuki kulinarnej. Naszą szkołę reprezentował uczeń kl. IVa Tomasz Mierzwa.  Przygotował on zakąskę zimną „ Filet z pstrąga z kawiorem na sałatce z jabłka i kopru włoskiego z sosnowym aromatem”, z wykorzystaniem elementów kuchni molekularnej. Fakt ten zyskał uznanie jury, które przyznało naszemu uczniowi I miejsce.

Tomkowi gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów. Opiekunem była p. Magdalena Nosek

arrowZobacz zdjęcia  

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok