31.03.2017 - Wyróżnienie w III Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności 2017”

smak goscinnosci201731 marca w Myślenicach odbył się III MIĘDZYNARODOWY KONKURS KULINARNY „Smak Gościnności”. Naszą Szkołę reprezentowała dwuosobowa drużyna w składzie: Katarzyna Barszczewska i Jakub Darmoń z klasy IIIA. Tematem przewodnim tegorocznego konkursu była jagnięcina podhalańska. Uczniowie wykonali zakąskę „Jagnięcina w cieście filo z pieczarkami, serem feta i gorzką czekoladą” oraz danie główne „Gulasz jagnięcy z kremowym puree ziemniaczanym i wiosennymi warzywami”, za które otrzymali wyróżnienie.

Czytaj więcej: 31.03.2017 - Wyróżnienie w III Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności 2017”

IV miejsce w VIII Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych - „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2016”


konkurs wawa20169 grudnia 2016 r. w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie odbył się VIII Ogólnopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych - „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2016” oraz eliminacje  do II Ogólnopolskiej „Olimpiady Kawy®”.

Czytaj więcej: IV miejsce w VIII Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych - „Kuchnia Polska w Tradycji...

15.12.2016 - I miejsce za tort w Międzynarodowym Konkursie Cukierniczym Sweet Cup 2016 w Presovie

sweet2016.12W dniu 15 grudnia 2016 roku uczestniczyliśmy w XV Międzynarodowym Konkursie Cukierniczym SWEET CUP 2016  w Presovie na Słowacji.
Konkurs  odbywał się w wyjątkowej, świątecznej  atmosferze, a tematem było Boże Narodzenie. Szkołę reprezentowała Karolina Wolfram z kl. III a w kategorii tort i Edyta  Krawczyk z  kl. III c w kategorii  deser. Nasz tort w kształcie bombki zajął pierwsze miejsce, za co gratulujemy Karolinie.

Czytaj więcej: 15.12.2016 - I miejsce za tort w Międzynarodowym Konkursie Cukierniczym Sweet Cup 2016 w Presovie

XIII Małopolski konkurs "Stół pięknie nakryty - ryby morskie na polskim stole"

stol2016W Zespole Szkól Gastronomicznych Nr 2 odbył się XIII Małopolski konkurs „Stół pięknie nakryty - ryby morskie na polskim stole". Po raz kolejny młodzi kucharze sporządzali potrawy, a kelnerzy nakrywali stoły i przygotowywali napoje mieszane.

Czytaj więcej: XIII Małopolski konkurs "Stół pięknie nakryty - ryby morskie na polskim stole"