XIII Małopolski konkurs "Stół pięknie nakryty - ryby morskie na polskim stole"

stol2016W Zespole Szkól Gastronomicznych Nr 2 odbył się XIII Małopolski konkurs „Stół pięknie nakryty - ryby morskie na polskim stole". Po raz kolejny młodzi kucharze sporządzali potrawy, a kelnerzy nakrywali stoły i przygotowywali napoje mieszane.

Czytaj więcej: XIII Małopolski konkurs "Stół pięknie nakryty - ryby morskie na polskim stole"

17-21.10.2016 - I i II miejsce w XII Międzynarodowym Konkursie Szkół Gastronomicznych w Bratysławie

bratys2016W dniach od 17 do 21 października 2016 r.  uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych  nr 1 uczestniczyli w XII Międzynarodowym Konkursie Szkół Gastronomicznych  w Bratysławie. W konkursie pod nazwą „Europa 2016” rywalizowali uczniowie w zawodach kucharz, kelner, barman oraz cukiernik. Rywalami naszych uczniów były między innymi zespoły ze Słowacji, Czech oraz Chorwacji. Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie był reprezentowany przez:
Czytaj więcej: 17-21.10.2016 - I i II miejsce w XII Międzynarodowym Konkursie Szkół Gastronomicznych w Bratysławie

1.10.2016 - III miejsce naszej drużyny i bon o wartości 1000 zł dla szkoły!

wys2016W ramach 9. Święta Rydza odbył się 1 października 2016 roku, w Wysowej- Zdroju, konkurs kulinarny pod nazwą „W tyglu zmian. Kuchnia 20- lecia międzywojennego”. Naszą szkołę reprezentowali: Katarzyna Barszczewska i Katarzyna Krzyworzeka z klasy IIIa oraz Przemysław Kurek z klasy IVk.
Konkurs składał się z dwóch części: kulinaria i wiedza. W części kulinaria wyróżniono 3 etapy:

Czytaj więcej: 1.10.2016 - III miejsce naszej drużyny i bon o wartości 1000 zł dla szkoły!

17.09.2016 - Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia

przemek paulinaW dniu 17 września 2016 roku w Skoczowie na Rynku odbyły się XIII Regionalne Dni Rybactwa. Imprezie towarzyszyły wystawy rybackie oraz konkursy kulinarne. Tego dnia odbyły się również Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia dla uczniów szkół gastronomicznych. Naszą szkołę reprezentowali: Paulina Piegza z klasy kl. IIIb oraz Przemysław Kurek z klasy IVk, którzy wykazali się dużą kreatywnością i innowacją zarówno w sferze kulinarnej jak i estetycznej.

Czytaj więcej: 17.09.2016 - Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia

Wirtualny Menedżer IV

kucka pazdanOd 4 kwietnia do 27 maja br. uczniowie z klasy 3 c: Tomasz Guzik, Karol Kućka i Grzegorz Pazdan uczestniczyli w międzyszkolnych rozgrywkach w ramach konkursu ekonomicznego dla uczniów i uczennic szkół ponagimnazjalnych: „Wirtualny Menedżer IV”. Konkurs został przeprowadzony  z wykorzystaniem gry symulacyjnej Innowacyjne Przedsiębiorstwo Produkcyjne.

Czytaj więcej: Wirtualny Menedżer IV

15.04.2016 - Wyróżnienie i puchar dla szkoły w II Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności"

myslenice15 kwietnia w Myślenicach odbył się II MIĘDZYNARODOWY KONKURS KULINARNY „Smak Gościnności”, w którym udział wzięła dwuosobowa drużyna z Naszej Szkoły w składzie: Katarzyna Barszczewska i Katarzyna Krzyworzeka z klasy IIA.

Czytaj więcej: 15.04.2016 - Wyróżnienie i puchar dla szkoły w II Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak...
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok