III miejsce Mikołaja Pelca z klasy IIIa w Konkursie Mam Zawód. Mam Fantazję

22539995 1546652685417120 6683719094802802663 nZ przyjemnością informujemy, że Mikołaj Pelc z klasy IIIa zajął III miejsce w Konkursie Mam Zawód. Mam Fantazję. VII Konkurencja: „Barman gotowy na różne napoje”.
Konkurs barmański zorganizowany został w ramach projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II”. Organizatorem Konkursu było Województwo Małopolskie - Departament Edukacji i Kształcenia Ustawicznego. Konkurs był skierowany do uczniów szkół zawodowych z terenu Województwa Małopolskiego.

Czytaj więcej: III miejsce Mikołaja Pelca z klasy IIIa w Konkursie Mam Zawód. Mam Fantazję

III miejsce Bartosza Starnawskiego z klasy 2 b w Konkursie „Mam zawód. Mam fantazję”

pf 1509740117Z radością informujemy, że uczeń klasy 2b Bartosz Starnawski zdobył III miejsce w Konkursie „Mam zawód. Mam fantazję” w konkurencji „Zdrowie na talerzu

Zadaniem ucznia było przygotowanie zakąski i dania głównego z  produktów udostępnionych przez organizatora konkursu. Surowce znajdowały się w dwóch grupach: koszyk podstawowy- przeznaczony dla każdego uczestnika i koszyk dodatkowy – jeden na 5 osób.

Czytaj więcej: III miejsce Bartosza Starnawskiego z klasy 2 b w Konkursie „Mam zawód. Mam fantazję”

31.03.2017 - Wyróżnienie w III Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności 2017”

smak goscinnosci201731 marca w Myślenicach odbył się III MIĘDZYNARODOWY KONKURS KULINARNY „Smak Gościnności”. Naszą Szkołę reprezentowała dwuosobowa drużyna w składzie: Katarzyna Barszczewska i Jakub Darmoń z klasy IIIA. Tematem przewodnim tegorocznego konkursu była jagnięcina podhalańska. Uczniowie wykonali zakąskę „Jagnięcina w cieście filo z pieczarkami, serem feta i gorzką czekoladą” oraz danie główne „Gulasz jagnięcy z kremowym puree ziemniaczanym i wiosennymi warzywami”, za które otrzymali wyróżnienie.

Czytaj więcej: 31.03.2017 - Wyróżnienie w III Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności 2017”