III miejsce Bartosza Starnawskiego z klasy 2 b w Konkursie „Mam zawód. Mam fantazję”

pf 1509740117Z radością informujemy, że uczeń klasy 2b Bartosz Starnawski zdobył III miejsce w Konkursie „Mam zawód. Mam fantazję” w konkurencji „Zdrowie na talerzu

Zadaniem ucznia było przygotowanie zakąski i dania głównego z  produktów udostępnionych przez organizatora konkursu. Surowce znajdowały się w dwóch grupach: koszyk podstawowy- przeznaczony dla każdego uczestnika i koszyk dodatkowy – jeden na 5 osób.

Czytaj więcej: III miejsce Bartosza Starnawskiego z klasy 2 b w Konkursie „Mam zawód. Mam fantazję”

31.03.2017 - Wyróżnienie w III Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności 2017”

smak goscinnosci201731 marca w Myślenicach odbył się III MIĘDZYNARODOWY KONKURS KULINARNY „Smak Gościnności”. Naszą Szkołę reprezentowała dwuosobowa drużyna w składzie: Katarzyna Barszczewska i Jakub Darmoń z klasy IIIA. Tematem przewodnim tegorocznego konkursu była jagnięcina podhalańska. Uczniowie wykonali zakąskę „Jagnięcina w cieście filo z pieczarkami, serem feta i gorzką czekoladą” oraz danie główne „Gulasz jagnięcy z kremowym puree ziemniaczanym i wiosennymi warzywami”, za które otrzymali wyróżnienie.

Czytaj więcej: 31.03.2017 - Wyróżnienie w III Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności 2017”

IV miejsce w VIII Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych - „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2016”


konkurs wawa20169 grudnia 2016 r. w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie odbył się VIII Ogólnopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych - „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2016” oraz eliminacje  do II Ogólnopolskiej „Olimpiady Kawy®”.

Czytaj więcej: IV miejsce w VIII Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych - „Kuchnia Polska w Tradycji...