10.05.2012 - Finał konkursu „Norweski łosoś w polskiej kuchni”

10.052012_wawa10 maja 2012 r. w Warszawie odbył się finał ogólnopolskiego konkursu „Norweski łosoś w polskiej kuchni”. Finał poprzedzony był szkoleniem na temat wykorzystania tej ryby w produkcji potraw oraz konkursem, który wyłonił zwycięskie drużyny z poszczególnych szkół.

Zarówno podczas eliminacji jak i finału konkursu uczniowie wykonali dwa zadania:
–  przystawkę z wędzonego łososia norweskiego z obowiązkowym wykorzystaniem minimum dwóch składników z listy przedstawionej przez Organizatora oraz składników dostępnych na wspólnym stole
– danie główne ze świeżego łososia norweskiego zgodnie z tematem „Wariacje na temat polskich klusek oraz łososia norweskiego”
Każda drużyna miała taki sam czas na realizację zadań konkursowych: jedną godzinę na wykonanie przystawki i półtorej godziny na wykonanie dania.

Czytaj więcej: 10.05.2012 - Finał konkursu „Norweski łosoś w polskiej kuchni”

29.02.2012 - Finał konkursu geograficzno- turystycznego

29.02.2012konkurs

IV miejsce Pauliny Brancewicz z kl. IV i oraz Karoliny Domagalskiej z kl. IV t w finale konkursu geograficzno- turystycznego

Dn 29. lutego 2012 odbył się finał konkursu geograficzno- turystycznego organizowanego przez WSTiE w Suchej Beskidzkiej.
Naszą szkołę reprezentowały dwie uczennice wyłonione w eliminacjach szkolnych: Paulina Brancewicz z kl. IV i oraz Karolina Domagalska z IV t. Opiekun: J. Brewczyńska- Sternal.
Gratulujemy!

arrowZobacz zdjęcia

Sweet Cup 2012

sweet2012Nagroda Dyrektora Szkoły dla Patrycji Szydło z klasy IVa w X Międzynarodowym Konkursie Cukierniczym „SWEET CUP 2012”

III miejsce dla Marcina Gaika z klasy IVa w X Międzynarodowym Konkursie Cukierniczym „SWEET CUP 2012”

23-24.02.2012r. w Presovie na Słowacji odbył się X Międzynarodowy Konkurs Cukierniczy „SWEET CUP 2012”, w którym uczestniczyło 21 reprezentacji szkół.
Konkurs odbywał się w dwóch kategoriach: tort i deser urodzinowy.

Czytaj więcej: Sweet Cup 2012

2.12.2011 - Dania Rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2011

Reprezentacja szkoły wywalczyła I miejsce w konkurencji technicznej sporządzania potraw!

turniej_kuliarny

Ogólnopolski Konkurs Sztuki Kulinarnej
„Dania Rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2011”

2 grudnia 2011 r. odbył się Warszawski Turniej Szkół Gastronomicznych zorganizowany przez Grupę Dora Metal i Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego przy wsparciu i pomocy merytorycznej Klubu Szefów Kuchni i Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. 
Rywalizowały w nim 23 zespoły z całej Polski.
Jury oceniało :

Czytaj więcej: 2.12.2011 - Dania Rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2011

29.11.2011 - III Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy

Wyróżnienie Mateusza Kiermasza z klasy III A w III Beskidzkim Konkursie Młodych Kucharzy

III_b_konkurs_mlodych29.11.2011 w Cieszynie odbył się III Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy, w którym uczestniczyło 16 reprezentacji Szkół Gastronomicznych. Zadanie konkursowe polegało na wykonaniu dania zasadniczego z wykorzystaniem ryb lub owoców morza. Reprezentant naszej Szkoły Mateusz Kiermasz z klasy III A sporządził wędzonego pstrąga podanego w dymie tlącej szyszki w towarzystwie kniszki , śliwkowego i lazurowego sosu.
Jury doceniło jego umiejętności przyznając wyróżnienie za technikę pracy.

Czytaj więcej: 29.11.2011 - III Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy

Kreatywne Warsztaty Przedsiębiorczości XLX

Uczniowie klasy 3h zdobyli I miejsce w Kreatywnych Warsztatach Przedsiębiorczości!

kreatywne_w_p2011Już po raz kolejny w Krakowie odbyły się Kreatywne Warsztaty Przedsiębiorczości zorganizowane przez Instytut Przedsiębiorczości „Prymus” oraz Małopolskie Stowarzyszenie Kupców i Przedsiębiorców. Warsztaty odbywają się w formie gry edukacyjnej, w trakcie której uczniowie uczą się przekształcać teoretyczny pomysł na biznes w realistyczny plan. Dzieje się to pod okiem ekspertów - praktyków czyli doświadczonych przedsiębiorców. 

Czytaj więcej: Kreatywne Warsztaty Przedsiębiorczości XLX
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok