I miejsce Tomasza Mierzwy z klasy III a w I Festiwalu Kulinarnym ,,Smak Pstrąga w Pieninach"
18.09.2011 odbył się I Festiwal Kulinarny ,,Smak Pstrąga w Pieninach". Rywalizacja przebiegała w plenerze w Sromowcach Niżnych u stóp Trzech Koron. Scenę umieszczono na tratwach flisackich. Uczestnicy konkursu mieli do wykonania przystawkę z pstrąga w czasie 1 godziny. Naszą szkołę reprezentował uczeń klasy III a Tomasz Mierzwa, który wykonał ,,Rulon z pstrąga na pomidorowej konfiturze w towarzystwie kawioru chrzanowego", co dało mu I miejsce. Sędziowie zwrócili szczególną uwagę na zastosowanie przez Tomka technik kuchni molekularnej, co jest nowością wśród uczniów szkół gastronomicznych.
III miejsce Norberta Szczurka z klasy 2b w II Festiwalu Kulinarnym Potraw z Dziczyzny w Jurkowie.
18 czerwca 2011 r w Jurkowie odbywał się II Festiwal Kulinarny Potraw z Dziczyzny. Gospodarzem drugiej w historii imprezy jest znany w całym regionie Zajazd w Jurkowie. W pierwszym dniu imprezy odbył się konkurs na najlepszą potrawę z dziczyzny w którym udział wzięli uczniowie ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych z regionu, a w roli obserwatorów i smakoszy wystąpili zaproszeni goście .
W konkursie kulinarnym naszą szkołę reprezentował uczeń klasy 2b Norbert Szczurek, który przygotował potrawę „Rozmarynowy schab z dzika, podany z sosem z dzikiej róży i sosem rydzowym z dodatkiem paluszków rydzowo-cukiniowych w towarzystwie ziół″.
Dzięki zdolnościom kulinarnym Norberta szkoła znalazła się w czołówce zwycięzców zajmując w konkursie III miejsce.
Czytaj więcej: 18.06.2011 - II Festiwal Kulinarny Potraw z DziczyznyWicemistrzostwo Pawła Bubaka, Łukasza Knapika, Bartka Tąpały i Piotra Zawartki z klasy 3j w IV Mistrzostwach Polski Kelnerów w Warszawie
25 marca 2011 r. w Warszawie na XV Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro odbyły się IV Mistrzostwa Polski Kelnerów - „Junior Walter
II miejsce Barbary Goraj i Mateusza Dula z klasy 4j w III Beskidzkim Konkursie Młodych Kelnerów
18 marca w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie odbył się III Beskidzki Konkurs Młodych Kelnerów. Tym razem tematem przewodnim konkursu była „aranżacja stołu okolicznościowego”. Uczestnicy (zespoły 2-osobowe) mieli za zadanie przygotować nakrycie stołu dla 4 osób, według własnego pomysłu. Jury - składające się z nauczycieli obsługi konsumenta oraz wykwalifikowanych pracowników gastronomii - zwracało szczególną uwagę na aranżację stołu. Istotne znaczenie miały również takie kryteria jak: zaangażowanie, oryginalność, nowatorstwo oraz całość kompozycji w odniesieniu do menu. Na wyłonienie zwycięzców wpływ miały również: organizacja pracy, sylwetka zawodowa młodych kelnerów oraz prawidłowość nakrycia stołów.
II miejsce Karoliny Mietły i Angeliki Poszwy w VII edycji Małopolskiego Konkursu
II miejsce Karoliny Mietły z kl. 2b i Angeliki Poszwy z kl. 2c w VII edycji Małopolskiego Konkursu „Stół pięknie nakryty - wykwintne mięsa w aromacie ziół na szlacheckim stole”. Konkurs odbył się w dniu 26 lutego 2011 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie. Opiekun p. Bogumiła Podgórska i p. Seweryna Kurek.
Natalia Czernik z klasy 3h zakwalifikowała się do Etapu Centralnego zajmując XI miejsce na 260 uczniów ze szkół na terenie całej Polski.
11 stycznia 2011 roku w Zespole Szkół Ekonomicznych w Krakowie, będącym siedzibą Okręgu nr 3 odbył się II etap III Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.
Zakwalifikowane uczennice: Natalia Czernik z kl. 3h i Paulina Brancewicz z kl. 3i rozwiązywały przygotowany dla wszystkich uczestników test, w gronie 48 koleżanek i kolegów ze szkół hotelarskich z Kielc, Końskich, Krakowa, Limanowej, Starachowic, Zakopanego, Miechowa, Suchej Beskidzkiej, Krościenka nad Dunajcem, Buska Zdroju, Lubienia, Oświęcimia, Wadowic, Kazimierzy Wielkiej, Wojnicza, Ostrowca Świętokrzyskiego, Łysej Góry, Biecza, Mszany Dolnej i Bochni.
Czytaj więcej: 11.01.2011 - III edycja Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej - etap okręgowy