20181207 164948Tomasz  Smoczyk -  szef kuchni restauracji Hotelu Grand w Krakowie, miłośnik kuchni włoskiej,  ceniący jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską. Bezustannie zachwycający kreatywnością,  dbający o rozwój własny  i swoich współpracowników przez udział w licznych konkursach i wydarzeniach kulinarnych.

Hołduje najwyższej jakości,  co widać we wszystkim co robi. Jest pasjonatem produktów lokalnych i organizatorem wielu kolacji degustacyjnych poświęconych ich promowaniu.
Fach zdobywał pod okiem znanych mistrzów kuchni we Włoszech (z 3 gwiazdkami Michelin ). Zawodową karierę rozpoczął w Pleszewie skąd pochodzi.
Jest nauczycielem we  włoskiej szkole kulinarnej  Natzionale Italiana Profesionale Food w Forli we Włoszech,
Posiada na swoim koncie Guinness World Records zdobyty w Rzymie.
W 2016 roku odznaczony w Londynie medalem  Culinary Order of Merit za osiągniecia kulinarne,  członek światowej organizacji  World Master Chef Society
Posiada  dyplom Auguste Escoffiera, za  wiedzę i doświadczenie kulinarne

Jest jurorem w wielu prestiżowych konkursach kulinarnych w Europie i na  świecie.
Przewodniczący jury degustacyjnego XX MKSG, autor i wykonawca ,,Warsztatów z Mistrzem”.

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok