tomek dni kuchni2018Dni kuchni polskiej w Bratysławie dobiegły końca. W ciągu kolejnych dni przygotowaliśmy: mus z wątróbki podany na grzance, zupę szczawiową, placki ziemniaczane z gulaszem, ptysie z kremem ajerkoniakowym, rurki krucho-drożdżowe nadziewane farszem z łososiem, zupę pieczarkową z łazankami, roladki z indyka na sosie serowym, bezę orzechowo-kawową, zakąskę krakowską, krem z jarzyn, pierogi ruskie oraz mus czekoladowy z frużeliną wiśniową.

Zaproszonym gościom wszystkie potrawy w naszym wykonaniu bardzo smakowały. W czasie wolny odwiedziliśmy piękny Wiedeń. Zobaczyliśmy między innymi katedrę św. Szczepana, Hofburg, operę, spacerowaliśmy zakątkami starego miasta. Dużych wrażeń dostarczył nam rejs statkiem po Dunaju z Bratysławy do Devina, gdzie podziwialiśmy zamek i krajobraz na styku rzek: Dunaj i Morawa. Uczestniczyliśmy w wernisażu sztuki nowoczesnej na bratysławskim zamku. W pałacu prymasowskim razem z korpusem dyplomatycznym świętowaliśmy dzień niepodległości Gruzji organizowany przez ambasadę tego kraju w Bratysławie. Wysłuchaliśmy koncertu gruzińskiego zespołu ,,Rustavi” i degustowaliśmy tradycyjne potrawy gruzińskie.

Pełni niezapomnianych wrażeń, bogatsi o nowe umiejętności zawodowe wracamy do domu :)

» Zapraszamy do galerii zdjęć

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok