Pakiet edukacyjny „Jedz lokalnie, myśl globalnie"

jedz lokalnie Mamy przyjemność zaprezentować Państwu pakiet edukacyjny „Jedz lokalnie, myśl globalnie!" przeznaczony do prowadzenia zajęć z uczniami i uczennicami z II, III i IV etapu edukacyjnego.

Czytaj więcej: Pakiet edukacyjny „Jedz lokalnie, myśl globalnie"

8-26.05.2017 - Staż zawodowy naszej młodzieży w Paphos na Cyprze w ramach projektu „Smaki Europy”

cypr2017wfW dniach 8 - 26.05.2017 r. szesnastoosobowa grupa młodzieży klas trzecich pod opieką nauczycieli -  Pani Wandy Fundament i Pani Iwony Katarzyńskiej odbyła staż zawodowy w Paphos na Cyprze, w ramach projektu „Smaki Europy” realizowanego przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój.
Czytaj więcej: 8-26.05.2017 - Staż zawodowy naszej młodzieży w Paphos na Cyprze w ramach projektu „Smaki Europy”

15.05.2017 - Wizyta studyjna gości z Hiszpanii

wizyta gosci z hiszpaniW poniedziałek 15 maja 2017r. gościliśmy w naszej szkole partnerów projektu „Praktyczna Szkoła Zawodu”. Były to panie: wicedyrektor szkoły w Hiszpanii Centro de Formación Profesional Altaviana z Walencji Isabel Ortolá oraz kierownik szkolenia praktycznego Carmen Gascó Casesnoves.
Uczestników spotkania powitała pani wicedyrektor Małgorzata Matysik, która zapoznała zebranych gości z informacjami na temat szkoły: struktury kształcenia, organizacji pracy, współpracy ze środowiskiem lokalnym, formami doskonalenia nauczycieli.

Czytaj więcej: 15.05.2017 - Wizyta studyjna gości z Hiszpanii

23.04 - 12.05.2017 - Drugi Staż zawodowy na Słowacji w ramach projektu „Smaki Europy"

drugi staż na slowacji2017W dniach od 23 kwietnia do 12 maja 2017 r. uczniowie trzecich klas: Katarzyna Barszczewska kl. IIIa, Helena Kozioł kl. IIIc, Kamil Piechnik IIIb, Paulina Piegza kl. IIIb oraz Agnieszka Podsiadło kl. IIIk uczestniczyli w stażu zawodowym na Słowacji w ramach projektu „Smaki Europy - zagraniczne staże uczniów i nauczycieli z ZSG 1 w Krakowie” realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.

Czytaj więcej: 23.04 - 12.05.2017 - Drugi Staż zawodowy na Słowacji w ramach projektu „Smaki Europy"

24.04 - 28.04.2017 - Szkolenie job shadowing dla nauczycieli ZSG1 w Paphos

cypr2017 jobW dniach: 24.04 - 28.04.2017 nauczyciele przedmiotów zawodowych uczestniczyli w szkoleniu Job shadowing na Cyprze. Było to związane z realizacją przez ZSG1 projektu: „Smaki Europy - zagraniczne staże uczniów i nauczycieli z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie” - POWERVET 2016-1-PL01-KA102-024402 realizowanego ze środków POWER na zasadach Programu Erasmusplus sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.

Czytaj więcej: 24.04 - 28.04.2017 - Szkolenie job shadowing dla nauczycieli ZSG1 w Paphos

28.04.2017 - „Gastronomik” żegna absolwentów - rocznik 2013/2017

I tak się trudno rozstać…
czyli pożegnanie czwartoklasistów

pozegnainie2017Piątka, podręcznik, długopis, zaspałem, teatr, kurtka, do pierwszej ławki, zeszyt, kino, woreczki, bo spóźnił się autobus, chcę zgłosić brak zadania, wycieczka, polonez i belgijka, dzwonek, to mama – mogę odebrać? Koniec. 
Czytaj więcej: 28.04.2017 - „Gastronomik” żegna absolwentów - rocznik 2013/2017