W dniu 26.03.2021 r. odbył się w naszej szkole Konkurs Wypieków Wielkanocnych, wzięło w nim udział 31 osób.
Uczniowie wykazali się dużymi umiejętnościami i pomysłowością w przygotowaniu ciast konkursowych – Jury miało bardzo trudne zadanie w wyborze najlepszych prac.
Jury oceniało wypieki uczniów w dwóch kategoriach: WYROBY TRADYCYJNE oraz TORTY.
W kategorii WYROBÓW TRADYCYJNYCH wyłoniono następujące prace:
I miejsce – Krakowska Babka Wielkanocna – wykonana przez Gabrielę Okoń z kl. 2l
II miejsce – Wielkanocny Koszyk- wykonany przez Weronikę Cisowską z kl. 2l
III miejsce – Świąteczny Mazurek – wykonany przez Aleksandrę Skalimowską z kl. 1a
Wyróżnienia w tej kategorii to:
Wielkanoc – praca Karoliny Turek z kl. 2e
Owieczka Wielkanocna – praca Kacpra Kołodziejczyka z kl. 1d
Kategorii TORTY przyznano następujące miejsca:
I miejsce – Wielkanocny Królik – wykonany przez Joannę Sokół z kl. 2l
II miejsce – Wielkanocny Przysmak – wykonany przez Bartosza Kleczyńskiego z kl. 2m
III miejsce – Wesołego Alleluja – praca Gabrieli Soswy z kl. 3b
Wyróżnienia w tej kategorii to:
Wielkanocne poszukiwanie – praca Kateryny Drozhveskiej z kl. 1b
Powiew Wiosny – praca Kacpra Jewuły z kl. 1a
Wszystkim uczestnikom bardzo dziękujemy i życzymy samych sukcesów w przyszłych konkursach.