• Librus logoBIP LogoFacebook logoIkona Instagram
Aktualności

I Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny im. Zbigniewa Kopyckiego „Kuchnia roślinna”

W dniu 27.10.2021 r. uczniowie klasy III b Daniel Krzyżanowski i Dawid Patoła uczestniczyli w finale I Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego, który odbył się w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi.

Do konkursu w kategorii kuchnia wegetariańska zgłosiło się aż 96 drużyn z całej Polski, jury wyłoniło po pierwszym etapie konkursu finałową 12. Zadanie polegało na sporządzeniu wegetariańskiego dania gorącego z wykorzystaniem warzyw strączkowych, na podstawie autorskiej receptury. Nasi uczniowie przygotowali wegetariańskie kotleciki z ragout strączkowym i tapioką.

Uczniów do konkursu przygotował pan Kamil Apostolik.

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Poprzedni artykułNastępny artykuł