6 marca 2024 r. w naszej szkole odbył się Szkolny Konkurs Kucharza w ramach Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych.
W konkursie uczestniczyli uczniowie klas kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych.
Finaliści jak co roku nie zawiedli, zaprezentowali bardzo wysokie umiejętności zawodowe, wykazali się niesamowitą kreatywnością oraz estetyką w dekoracji potraw.
W jury konkursu byli szefowie krakowscy: Zbigniew Kurleto, Małgorzata Strzelecka, Tomasz Bezwiński
Wyniki konkursu:
![🥇](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t94/1/16/1f947.png)
![🥈](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t15/1/16/1f948.png)
![🥉](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t96/1/16/1f949.png)
Wyróżnienia
Wiktor Gargała kl. I d Przysmak z kaszanki, konfitura z czerwonej cebuli żurawiny, czerwonej porzeczki, gruszka karmelizowana, pesto ziołowo-szczypiorkowe
Oskar Konieczny kl.I d Carpaccio z kaczki, gruszka/chips z ziemniaka
Julia Łukawska kl.1 b Proziaki /ricotta z mleka pełnego, piklowana czerwona cebula/
Oliwia Ćmak kl. B Tradycyjny pasztet/boczek/skwarki/galaretka porzeczkowa
Szymon Janik kl. 1 a Delikatny pasztet z gęsiej wątróbki/sos figowy/bułeczki ziołowe
Gratulujemy wszystkim uczestnikom wspaniałych potraw oraz życzymy dalszych sukcesów kulinarnych.
Organizatorem szkolnego konkursu były pani Bogumiła Podgórska, pani Magdalena Domagała