W dniu 9.04.2018 r. odbyły się w naszej szkole Wiosenne Warsztaty Kulinarne z udziałem przedszkolaków z Samorządowego Przedszkola nr 1 w Miechowie. Celem zajęć było zapoznanie przedszkolaków z tradycyjnymi i regionalnymi wypiekami oraz promowanie zdrowego odżywiania.
Z inicjatywy Samorządu Uczniowskiego oraz pań Agnieszki Krzywdziak i Sylwii Czekaj odbył się u nas kiermasz ozdób wielkanocnych, przygotowanych w ramach Warsztatów Terapii Zajęciowej przy Domu Pomocy Społecznej przy ul. Łanowej.
W dniu 15.03.2018 r. odbyły się w naszej szkole wiosenno - świąteczne warsztaty kulinarne w których brały udział dzieci z Przedszkola Samorządowego nr 27. Celem akcji było promowanie zdrowego odżywiania się wśród najmłodszych i szerzenie tradycji Świat Wielkanocnych. W ramach warsztatów dzieci piekły i dekorowały świąteczne ciasteczka, babeczki oraz sporządzały wiosenne kanapki z pastą serową i kolorowymi warzywami.
Czytaj więcej: 15.03.2018 - Warsztaty kulinarne z udziałem przedszkolaków z Samorządowego Przedszkola Nr 27Jak co roku, uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie pod opieką Pani Wandy Fundament, upiekli około 700 pierniczków dla podopiecznych Fundacji Anny Dymnej „Mimo Wszystko". Nasza Szkoła współpracuje z Fundacją od kilku lat. Podopieczni Fundacji będą ręcznie dekorować pierniczki np. lukrem, bakaliami i innymi kolorowymi ozdobami, a następnie piernikowe ciasteczka trafią na kiermasz świąteczny.
W dniach 31 października i 1 listopada tradycyjnie już, nasi nauczyciele wraz z uczniami, kwestowali na Cmentarzu Batowickim, na rzecz Hospicjum św. Łazarza. W tym roku opiekunom: Katarzynie Schiff, Teresie Fajferek, Agnieszce Krzywdziak, Czesławowi Rachwałowi, towarzyszyła młodzież z klas: I a, I h, II a, III a, w tym przedstawicielki Rady Uczniowskiej.
Uczniowie z klasy I a: Dominika Dziura, Angelika Skrzypek, Maja Jankowska, Piotr Liszewski, Mateusz Mierniczek, pod opieką nauczyciela bibliotekarza - pani Agnieszki Kameckiej - Krzywdziak, udali się do Samorządowego Przedszkola nr 88 w Krakowie.