20 listopada 2025r. odbyła sie III edycja Ogólnopolskiego Konkursu „Kukurydziane Inspiracje” 2025, organizowany przez Polski Związek Producentów Kukurydzy w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle pod Warszawą.
Naszą szkołę reprezentowali:
Emilia Sobaś – uczennica klasy 4 b
Filip Pluta – uczeń klasy 4 a
pod opieką nauczyciela Marty Klęby.
Zadaniem zespołu było stworzenie dania głównego oraz deseru, w których kukurydza i jej pochodne stanowiły co najmniej 70% składu potraw. W konkursie obowiązywał również zakaz użycia ryb i mięsa, co wymagało od uczestników wyjątkowej kreatywności i umiejętności balansowania smaków.
Dzięki świetnej współpracy, pomysłowości , wielkiemu zaangażowaniu zespół zajął:
1 miejsce.
Naszą szkołę reprezentowali:
Emilia Sobaś – uczennica klasy 4 b
Filip Pluta – uczeń klasy 4 a
pod opieką nauczyciela Marty Klęby.
Zadaniem zespołu było stworzenie dania głównego oraz deseru, w których kukurydza i jej pochodne stanowiły co najmniej 70% składu potraw. W konkursie obowiązywał również zakaz użycia ryb i mięsa, co wymagało od uczestników wyjątkowej kreatywności i umiejętności balansowania smaków.
Dzięki świetnej współpracy, pomysłowości , wielkiemu zaangażowaniu zespół zajął:
1 miejsce.
Gratulujemy 


















