• Librus logoLibrus logoBIP LogoFacebook logoIkona Instagram Logo Krakowa Godło Polski
Aktualności

XXVI Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych – WYNIKI

XXVI Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych -„Wiosenne przebudzenie” WYNIKI

7 marca 2025 r. odbyła się XXVI edycja Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych. Tegoroczny temat „Wiosenne przebudzenie” oraz zaproponowane przez nas składniki i zadania techniczne nawiązywały we wszystkich konkurencjach do tytułowej WIOSNY. Reprezentanci trzydziestu ośmiu szkół z Polski i zagranicy rywalizowali w czterech kategoriach: kucharz, cukiernik, barman oraz kelner. Pracę uczestników oceniało trzydziestu pięciu jurorów. Mistrzowie kuchni
i cukierni, profesjonalni barmani i przedstawiciele polskiej gastronomii docenili wysoki poziom konkursu, zaangażowanie i kreatywność każdego z zawodników.

Zapraszamy do zapoznania się z wynikami konkursu:

BARMAN –   kategoria międzynarodowa

III miejsce – Natálie Přikrylová – Střední škola gastronomie a obchodu Zlín , Czechy,

II miejsce – Tomaš Malina – Stredná odborná škola obchodu a služieb Martin,

Słowacja,

I miejsce – Nela Stankušová – Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o., Czechy,

BARMAN –    kategoria polska

III miejsce – Mateusz Puto – Technikum w zespole Szkół im. ks. Józefa Tischnera w Dobczycach,

II miejsce – Marcin Drabik – IV Technikum Gastronomiczne w Zespole Szkół Ogólnokształcących
i Zawodowych im. Bohaterów Monte Cassino w Lubniu,

I miejsce – Patryk Brózda – Technikum w Zespole Szkół Małopolska Szkoła Gościnności im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach,

 KELNER –kategoria międzynarodowa

III miejsce – Aneta Lyčková  Denka Drápková – Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o., Czechy,

II miejsce – Vanessa Štrbăkovă Vanesa Mală – Stredná odborná škola obchodu a služieb Martin, Słowacja,

I miejsce – Tereza Urbanová Sára Garguláková – Střední škola gastronomie a obchodu Zlín , Czechy

KELNER-kategoria polska

III miejsce – Julia Szynalska Daniel Pyka – Technikum w Zespole Szkół Gastronomiczno-Usługowych im. Marii Dąbrowskiej w Chorzowie,

II miejsce – Natalia Łuczak  Tomasz Kot– Technikum w Zespole Szkół im. Wincentego Witosa   w Suchej Beskidzkiej,

II miejsce – Amelia Bara  Kinga Brzyska – Technikum nr 1 w Zespole Szkół Spożywczych i Biznesowych im. Marii Curie-Skłodowskiej w Jarosławiu,

I miejsce -Emilia Jankowicz Aleksandra Konieczna – Technikum im. dr Józefa Aleksiewicza w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdrój,

I miejsce – Magdalena Pluta Kamil Leja – Technikum w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 im, Henryka Sucharskiego w Krakowie,

 CUKIERNIK-kategoria międzynarodowa

III miejsce – Lea Špirková – Stredná odborná škola obchodu a služieb Martin, Słowacja,

II miejsce – Klaudie  Brůnová  – Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o., Czechy,

I miejsce – Mária Zelinková – Stredná odborná škola služieb , Prešov , Słowacja,

 CUKIERNIK-kategoria polska

III miejsce – Kamila Mlak – Branżowa Szkoła I stopnia  nr 2 w Zespole Szkół im. Wincentego Witosa
w Suchej Beskidzkiej,

II miejsce – Julia Kowalczyk – Technikum Turystyczno-Gastronomiczne w Zespole Szkół  Małopolska Szkoła Gościnności  im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach,

I miejsce – Kacper Boratyn – Branżowa Szkoła I stopnia nr 11 w Zespole Szkół  Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie,

 

KUCHARZ- kategoria międzynarodowa

III miejsce –  Alisa Bilyk – Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o., Czechy,

II miejsce – Viktor Vaśina –  Střední škola gastronomie a obchodu Zlín , Czechy,

I miejsce – Šimon Nykl – Střední škola gastronomie a obchodu Zlín, Czechy.

KUCHARZ-kategoria polska

III miejsce – Zuzanna Sysoł – Technikum im. dra. Józefa Aleksiewicza w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich  w Iwoniczu-Zdrój,

II miejsce – Faustyna Olejarz – Branżowa Szkoła I stopnia nr 2 w Zespole Szkół Spożywczych
i Biznesowych im. Marii Curie – Skłodowskiej w Jarosławiu,

I miejsce – Norbert Gniewek – Technikum w w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy  w Rzeszowie.

Poprzedni artykułNastępny artykuł